6 Aralık 2014 Cumartesi

MAÇ ÖNÜ : ASTERAS TRİPOLİS - PANATHİNAİKOS

http://www.paratiritis-news.com/wp-content/uploads/2014/02/Asteras-Tripolis-vs-Panathinaikos.jpg
Bu sezon Süper Lig’de evinde henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Asteras Tripolis, ligde oynadığı son 4 maçı da kazanan 2 puan önündeki Panathinaikos’u konuk edecek. Asteras Tripolis, 3. sıraya yükselmek ve zirve yarışına ortak olmak için mutlaka kazanmak zorunda. Olympiakos, PAOK gibi zorlu deplasmanlara çıkan Panathinaikos, Tripolis’de iyi bir sonuç alması halinde fikstür avantajını ele geçirecek ve 2. sıraya yükselecek. 

İşte 2 takım arasında oynanan maçların istatistiği:
16 Maç
Asteras : 2 galibiyet
Panathinaikos : 8 galibiyet

Beraberlik : 2 kez



ASTERAS TRİPOLİS


Asteras Tripolis; PAOK, Olympiakos, Panathinaikos gibi ateşli taraftar gruplarına sahip olmasa da ev sahibi avantajını çok iyi kullanıyor. Bu sezon evlerinde oynadıkları tüm maçlarda sadece 1 mağlubiyet aldılar (UEFA Avrupa Ligi, Tottenham 1-2). Defansta Goian-Sankare ikilisi uzun boyları ve fizikleriyle rakibe duran toplarda etkili olma fırsatı tanımıyorlar. Martin Rolle, Gianniotas, Pablo Mazza ve Bakasetas hızları ile rakip savunmayı dengesiz yakalayabilecek oyuncular. Takımın gol yükünü 9 gol ile Barrales ve 6’şar gol kaydeden Bakasetas ile Pablo Mazza çekiyor.






PANATHİNAİKOS


Panathinaikos, bu sezon ligde Atromitos maçı dışında kazandıkları bütün maçları 1 farkla kazandı. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde henüz galibiyetle tanışamayan Atina ekibi, gol yollarında da oldukça sıkıntı çekiyor. Geçen sezonun ortasında transfer edilen deneyimli forvet Mladen Petric’in istenilen performansı gösterememesi, Marcus Berg’in formda iken sakatlanması gol yollarındaki başarısızlığın başlıca sebepleri olabilir. Bu dönemde takımın gol yükünü genç oyuncu Karelis çekmeye çalıştı. Sağ ve sol bekte görev yapan Nano ve Triantafyllopoulos’un ileriye yaptığı muazzam bindirmeler gol yollarında Panathinaikos’a biraz olsun katkı sağlıyor.

Bu sezon tüm resmi maçlarda 28 kez ağları sarsan Panathinaikos’un en golcü oyuncusu sakatlıktan dönen ve 9 maçta 7 kez golle buluşan Marcus Berg. Berg, forma giymesi halinde Asteras karşısında takımının en büyük gol silahı olacak.

SONUÇ
3 puan, iki taraf için de altın değerinde. Yüksek tempolu ve baskılı bir futbol oynayan Asteras, oyunu skor anlamında kısır bir görüntü çizen rakibinin sahasına yıkmaya çalışacaktır. Panathinaikos’un, rakibin kolay pas yapmasına ve oyunu kendi sahasına yıkmaya çalışmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum.


Yazar : Ata Yüzbaşıoğlu
Twitter : https://twitter.com/atayuzbasioglou

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder