11 Kasım 2014 Salı

Yeşil Sahaların Kratos'u : Konstantinos Mitroglou

Ad : Konstantinos Mitroglou
Doğum Tarihi : 12 Mart 1988
Doğum Yeri : Kavala 
Boy : 1.89
Mevkii : Forvet
Lakabı : Pistolero ve Mitrogoal


PROFİL : Yunanistan’ın kurabiyesi ile meşhur kenti olan Kavala’da dünyaya gelen Konstantinos Mitroglou, doğumundan kısa bir süre sonra ailesi ile birlikte Almanya’ya yerleşerek ileride para kazanacağı futbolculuk kariyerine bu ülkede başladı.
Altyapı Kariyeri
- SV Neuhirchen
- TuS Preussen Vluyn 
- O Marua Poulia (11 yaşında iken 16 maçta 24 gol attı.)
2001 yılında Diusburg altyapısına katılan Kostas Mitroglou burada 4 sezon forma giydi. 2005 yılında Borissia Mönchengladbach altyapısına katıldı. 2006-2007 sezonunda Borissia Mönchengladbach II ile 10 maçta 14 gol atma başarısı gösterdi. 
Aynı yıl (2007) Avusturya’da düzenlenen U 19 Avrupa Şampiyonasında 5 maçta 3 gol (2’si grup, 1’i yarı finalde olmak üzere) atma başarısı gösterdi. Bu başarılı performansından sonra Yunanistan Ligi şampiyonu Olympiacos’a transfer olmayı başardı.
OLYMPİACOS : 
2007 - 2008 : Tüm turnuvalarda 18 maçta 7 gol attı.
2008-2009 : Kostas Mitroglou’nun teknik direktörü Valverde ile arasının bozulduğu ve bir daha hiç düzelmediği maç ; Anorthosis Famagusta - Olympiacos maçıydı. Maç 2-0 Olympiacos aleyhineyken kazanılan penaltıyı, beyaz noktanın başına geçip kullanan Kostas Mitroglou penaltıyı direğe nişanladı  ve maç 3-0 Anorthosis Famagusta lehine tamamlandı. Rövanş maçını Fernando Belluschi’nin müthiş golüyle 1-0 kazanmalarına rağmen CL elemelerinde büyük hüsran yaşayan Olympiacos’ta Valverde ile Kostas Mitroglou’nun arası bozuldu. O sezonda Mitroglou sadece 6 maçta forma giyebildi.
 Direğe nişanlanan o penaltı.. 

2009-2010 : Valverde’nin görevden ayrılmasından sonra Arthur Zico ve Bozidar Bandovic ile çalışan Mitroglou, 45 maçta 14 gol attı. 1 sezon önce Kıbrıs’ta kaçırdığı penaltı ile taraftarı ile arası bozulan Mitroglou, 29/11/10 akşamı Georgios Karaiskakis Stadyumunda oynanan Panathinaikos maçında 2 gol birden atarak (1’i vole) taraftarı ile arasını düzeltti ve taraftarının gönlünde taht kurdu. 
Mitroglo’nun, Pistolero sevincini yaptığı ilk maç Panathinaikos maçı oldu. 

2010-2011 : Valverde’nin Olympiacos’a yeniden dönmesi ile birlikte Mitroglou için kara günler tekrar başladı. 10 maçta forma giydi 1 gol attı. Ocak ayında 6 aylığına Panionios’a kiralandı.

PANİONİOS : (2010-2011)
Mitroglou Panionios’a gittiğinde, Panionios küme düşme hattındaydı. Mitroglou 11 lig maçında 8 gol atarak Panionios’u kümede tutan isim oldu.
Bir yanda Mitroglou’nun sevinci, diğer yanda Liberopoulos’un hüznü..


ATROMİTOS : (2011-2012)

Ateş ile barut nasıl yanyana durmazsa, Valverde ve Mitroglou'da yanyana duramazdı. Valverde Olympiacos ile sözleşmesine devam ederken Mitroglou’yu takımda düşünmedi ve Mitroglou 1 yıl Atromitos’a kiralık verildi.
Beklenen patlamayı Atromitos forması ile yapan Kostas Mitroglou 28 lig maçında 16 gol attı ve Atromitos lig tarihi boyunca ilk defa Avrupa Ligleri için playoff oynamaya hak kazandı. 
Kostas Mitroglou başarılı geçen 2011-2012 sezonunda Yunanistan Süper Ligi’nin En İyi Yerli Oyuncusu Ödülünün sahibi oldu. 
Kostas Mitroglou’yu taraftarın sevgilisi yapan en önemli özelliği kiraya gittiği Panionios ve Atromitos’ta Panathinaikos’a gol atmış olmasıdır.

OLYMPİACOS’A DÖNÜŞ (2012-2013):


Kirada geçirilen Atromitos kariyerinden sonra Olympiacos’a geri dönen Kostas Mitroglou takımda “süper yedek” rolünü üstlendi. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 4 gol atan Kostas Mitroglou, Yunanistan Kupası’nda da 5 gol atarak gol kralı oldu. 
2012-2013 sezonunda toplam 42 maça çıkan Kostas Mitroglou toplamda 20 gol atmayı başardı.
2013-2014 :
“Süper Yedek” rolünden kurtulduğu 2013-2014 sezonuna fırtına gibi bir başlangıç yapan 25 yaşındaki Yunan golcü ligde oynadığı 10 maçta 14 gole ulaştı. Üstelik biri Şampiyonlar Ligi‘nde olmak üzere 4 kez hat-trick yaparak olağanüstü bir performans sergiledi. Anderlecht karşısında yaptığı hat-trick ile Şampiyonlar Ligi’nde hat-trick yapan ilk Yunan futbolcu oldu.
Kostas Mitroglou’nun 2013-2014 sezonunda gösterdiği performans karşısında Scout Nation ekibinin hazırladığı video : https://www.youtube.com/watch?v=mnbPoWBK-Ok

Dünya Kupası Elemeleri Play-Off’unda  Romanya ile eşleşen Yunanistan’da performansından ödün vermeyen tek isim Kostas Mitroglou’ydu. Georgios Karaiskakis Stadyumunda oynanan ve 3-1 kazandıkları maçta 2 gol atan Mitroglou, Dünya Kupası biletini tek başına almış gibiydi. Rövanş maçında da gol atmayı başaran Mitroglou, 2 maçta 3 gol atarak ülkesini Brezilya’ya taşıdı. 


2013-2014 sezonu ara transfer döneminde Fulham FC ile 15.2 milyon € bonservis bedeli karşılığında 4.5 yılık sözleşme imzaladı. Olympiacos forması giyerken sol dizinden sakatlık geçirmişti. Fulham’da sakatlığı nüksedince sadece 3 maçta forma giydi ve toplamda 151 dakika süre aldı. Fulham U21 ile 1 maça çıktı 2 gol 1 asistlik performans gösterdi.



2014 -2015 : Fulham'ın küme düşmesiyle Mitroglou transfer döneminde ülkemizde adını duyurmayı başardı. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un oyuncuyla anlaşmaya yakın olduğu yazıldı çizildi. Almanya'dan Hertha Berlin, İspanya'dan Real Sociedad Mitroglou'yu transfer etmek istedi. Bonservis konusunda anlaşma sağlanamayınca Mitroglou 1 milyon € karşılığında 1 yıllığına Olympiacos'a kiralandı.  Mitroglou 3. Olympiacos döneminde şu ana kadar toplam 11 maça çıktı.
Süper Lig : 7 maç - 4 gol
Şampiyonlar Ligi: 4 maç - 1 gol

 GÜÇLÜ YÖNLERİ:
- Boyunun 1.89 olması nedeniyle hava topu hakimiyeti yüksektir.
- Güçlü bir fiziği olduğu için ikili mücadeleleri kolay kolay kaybetmiyor. (Panathinanikos deplasmanında 90. dakikada attığı gol buna en iyi örnek olur).
- Mitroglou ayakları yere sağlam basan; golü koklayan ve bitiriciliği üst düzey olan bir santrfordur.
- Ver-kaçlarda oldukça başarılıdır. 
- Sol ayağı ile ”çivi gibi” şutlar çıkarır. Frikik golü de bulunmaktadır. (Skoda Xanthti ağlarına güzel bir gol bırakmıştı). 
- Kısacası Mitroglou’yu şöyle tanımlayabiliriz:  Ortada atılacak bir gol varsa Mitroglou onu atılabilecek en iyi şekilde rakip ağlara bırakır.
ZAYIF YÖNLERİ:
- Kısa mesafede topla münasebeti oldukça iyi olan Mitroglou, uzun mesafede bunu maalesef yapamıyor. 
- Pres yapma konusunda eksik kalıyor.
- Ver-kaçlar haricinde pas atma konusunda başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Bu durum asist sayısına bakınca açıkça ortaya çıkıyor. (279 maç - 26 asist). 
TRANSFER DURUMU: 
Fulham, Premier Lige dönmediği taktirde Mitroglou'nun gelecek sezon Fulham forması giymesi zor görünüyor. Sezon sonuna kadar gol sayısını yukarıya çekerse iyi bir takıma transfer yapacağını düşünüyorum.

@ibrahimcam_


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder