3 Kasım 2014 Pazartesi

Rapor | Konstantinos Triantafyllopoulos

Konstantinos-Triantafyllopoulos-durante-un-partido


PROFİL

Konstantinos Triantafyllopoulos, 3 Nisan 1993’te Atina’nın güneybatısında yer alan Mora Yarımadası’na bağlı Korinthos şehrinde dünyaya geldi. Altyapı eğitimini Yunan Futbolu’nun lokomotiflerinden olan Panathinaikos’da aldı. Panathinaikos PAF takımında geçirdiği başarılı sezonun ardından ülkesi ile Estonya’da  düzenlenen U19 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olma başarısını gösterdi. Yunanistan U19 Milli Takımı turnuva boyunca, A milli takımlarının genel takım görüntüsünün aksine son derece pozitif futbol oynayıp Estonya, Portekiz ve yarı finalde uzatmalarda İngiltere’yi mağlup edip finale çıktı. (Konstantinos, Portekiz ve İngiltere karşısında forma giydi) Grup aşamasında ve finalde İspanya’ya yenildiler. Başarılı bir turnuva geçiren Konstantinos Triantafyllopoulos, öncesinde Panathinaikos tarafından ödüllendirildi ve 1 Temmuz 2012 tarihinde profesyonel oldu. Panathinaikos formasını ilk olarak takvimler 30 Eylül 2012’yi gösterdiğinde lig mücadelesinde Asteras Tripolis karşısında giydi. Profesyonel olduğu ilk sezonda (2012-13) ligde toplam 15 maça çıktı. 15 maçta 2 sarı kart gördü. İlk sezonunda toplam 20 maça çıkan Triantafyllopoulos, ülkemizde düzenlenen U 20 Dünya Kupası’nda Yunanistan Milli Takımı’yla 2 maçta (Meksika – Mali) 90 dakika forma giydi. Paraguay maçının 36. dakikasında sakatlanarak turnuvayı kapattı. Konstantinos Triantafyllopoulos, 2013-2014 sezonunda ağırlıklı olarak sağ bek pozisyonunda görev aldı.  Toplamda 36 maçta görev alan Triantafyllopoulos 1 gol atıp 2 asist yaptı ve 12 sarı kart gördü.  Konstantinos Triantafyllopoulos yeni sezonda ise toplam 7 maça çıktı, skor katkısı yapmazken 3 sarı kart gördü. Konstantinos Triantafyllopoulos, Konstantinos Manolas’ın AS Roma’ya imza atmasıyla birlikte Yunanistan Süper Ligi’nin en kaliteli stoperi olarak gösterilebilir. Yunanistan Milli Takımı teknik direktörü Claduio Ranieri 3 maçta genç oyuncuları kadroya çağırdı. Konstantinos Triantafyllopoulos’un da kadroya çağrılacağını ve 1-2 sene içinde A Milli Takım’ın vazgeçilmez futbolcusu olacağına yürekten inanıyorum.

TARZ

Konstantinos Triantafyllopoulos 1.85 boyunda, tekmeye kafa, kafaya da tekme sokacak kapasitede olan, gözü kara bir adam.  Çok çevik, agresif ve sert bir defans oyuncusu. Asıl mevkisi stoper olmakla beraber, teknik direktör Giannis Anastasiou’nun Panathianikos’a gelmesi ile sağ beke evrildi.

GÜÇLÜ YÖNLERİ

İlk olarak atletik olmasını söyleyebilirim. 1.85’lik boyu ile hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor. Vücudunun üst kısmı oldukça gelişmiş, yapılı bir stoper olan Triantafyllopoulos, hiçbir zaman rakibiyle ikili mücadeleye girmekten kaçınmıyor. Oldukça agresif ve korkusuz. 1 senedir çoğunlukla sağ bekte forma giydi. Uzun boyuna rağmen toplu ve topsuz koşu yapmayı becerebiliyor. Kesici özelliği üst düzey. Mesafe tanımaksızın attığı uzun toplar da dikkatimi çeken bir diğer özelliği. Profesyonel olduğu ilk sezonda Panathinaikos – Olympiacos derbisinde ülkemizde Sivasspor formasını kısa sürede olsa giyen Rafik Djebbour’a sahayı dar etmişti.
9427bac83bc9391122980306b91ae951_XL

ZAYIF YÖNLERİ

Kostantinos Triantafyllopoulos hamle ile top kesmeye çalışan bir stoper. Buna agresifliğini de ekleyince gereksiz kart gördüğü çok oluyor. Maç seçiyor ve maçtan kopabiliyor. Seçtiği maçlardan birine denk gelirseniz çok büyük hatalar yaptığını rahatlıkla görebilirsiniz. İlk sezonunda Olympiacos derbisinde çok iyi oynamış olmasına rağmen, geçen sezon Olympiacos’un Panathinaikos’u deplasmanda Mitroglou’nun 90. dakikada attığı golle yendiği maçın son 15 dakikasında çok kötü performans sergilemişti. Yenilen golde Mitroglou’na omuz omuza mücadelede topu kaptırmış ve pozisyon sonunda da 0-1 yenik duruma düşmüşlerdi.

NASIL KULLANILABİLİR?

Triantafyllopoulos’un asıl mevkisi stoper. Klasik tandemde kullanılabilir. Atletik özelliklerinden ve topla arasının kötü olmaması sebebiyle gerekirse sağ bek de oynayabilir –ki oynuyor da…

TRANSFER DURUMU

Panathianikos ile 30/06/2016’ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Sevilla’nın transfer girişimi olmuştu geçen sezon ama bir sonuca varılamamıştı. Triantafyllopoulos’u kadrosuna katmak isteyen takımlar maksimum 4 milyon avro bedel ile bu transferi gerçekleştirebilir.

Yazar : İbrahim ÇAM
Twitter : @ibrahimcam_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder