3 Kasım 2014 Pazartesi

Rapor | Dimitris Diamantakos

T21GtBiY

PROFİL

Dimitrios Diamantakos, Yunanistan’ın liman şehri Pire’de 5 Mart 1993’te dünyaya geldi. Alt yapı eğitimini doğduğu şehrin takımlarından Atromitos FC’de alan Dimitrios, 2009 yılında bir diğer Pire ekibi Yunanistan Süper Liginin lokomotif takımlarından Olympiacos ile profesyonel sözleşme imzaladı. 2 sene boyunca U20 takımında forma giyen Diamantakos A takım ile ligde 2-3 maça sonradan dahil oldu. Kendini geliştirmesi için 2012-13 sezonunda 5 aylığına Panionios’a kiralık gönderildi. Burada 8 maçta forma giyip skora katkı yapamayan  Diamantakos, ligin ikinci yarısında Selanik ekibi Aris’e kiralık gitti. Aris’te toplam 13 maça çıkan Diamantakos genellikle sol kanatta forma giydi. Skor üretememesine karşın çok iyi maçlar çıkardı ve Aris’i düşme potasının üstünde tutmayı başardı. 6 aylık Aris macerasından sonra Olympiacos’un yaz sezonu kampında yer alan Diamantakos yeterli görülmeyip 1 yıllığına daha kiraya verildi. Bu seferki durağı Girit Adası’nın en iyi iki takımından biri olan Ergotelis’ti. Dimitris Diamantakos kariyerinin en verimli sezonunu geçtiğimiz sezon yaşadı. Ergotelis ile Süper Lig ve Yunan Kupası olmak üzere toplamda 27 maça çıktı ve 10 gol kaydetti. 10 golün 1’ini kupa maçında Panathinaikos’a attı. Hem oyun hem de fiziksel gelişiminin üzerine koyan Dimitris Diamantakos sezon başı kampında Amerika ve Kanada’da ortaklaşa düzenlenen International Champions Cup’ta mücadele etti. 3 maça çıkan Diamantakos 3 gol attı. (1 gol Milan’a 2 gol de Manchester City’e). Manchester City maçında ‘maçın adamı’ ödülüne layık görüldü. 2014-2015 sezonuna Niki Volou’ya fırsatçılığını konuşturup attığı gol ile başlayan Diamantakos, bu sezon Kostas Mitroglou ve Olaitan ile Olympiacos’un ileri ucunda gol atmaya yakın isimlerden olacak.
Dimitrios Diamantakos Yunanistan Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde  forma giymiş bir isim. 93-94  jenerasyonun Triantafyllopoulos, Gianniotas, Mavrias, Bouchalakis, Kolovos ve Kapino ile birlikte en önemli parçalarından biri.
U17’de 12 maçta  8 gol atma başarısı gösterdi.
U19 Avrupa Şampiyonasında ikinci olan Yunanistan’ın attığı 8 golün 3’ünde onun imzası vardı.
Ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupasında 4 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi.
U21 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde ise şu ana kadar 5 maça çıktı ve 3 gol attı.
Yunanistan Milli Takımı Raineri tarafından 2016 Avrupa Şampiyonasında Romanya ile oynayacakları maçın aday kadrosunda yer aldı. Süre almayı başarırsa A Milli düzeyde ilk maçına çıkmış olacak.

TARZ

Dimitrios Diamantakos sahadaki duruşuyla ”Ben golcüyüm” diyen bir arkadaşımız.  Charisteas’ın veliahtı olarak lanse edilmişti  ama ben onu Kostas Mitroglou’ya benzetiyorum.
h9CbL4rM

GÜÇLÜ YÖNLERİ

Klasik hedef santrfor kimliğine sahip olan Dimitris  Diamantakos sol ayağının üstünü iyi kullanır. (Gerektiğinde sol kanat oynayabilir.)  1.85 lik boyu sayesinde hava topu hakimiyeti yüksektir.  Takım arkadaşlarını oyuna dahil etmesi en önemli özelliğidir.  Top saklar, takımını rahatlatır. Uzun boyu ile duran toplarda rakibine sıkıntı yaratacak biridir.

ZAYIF YÖNLERİ

Farklı farklı takımlarda süre bularak tecrübe edindiğini düşünüyorum. . İkili mücadelelerde sıkıntıya düştüğü oluyor fiziğini biraz daha geliştirmesi gerekli. Özellikle de üst bölge. Sol ayağının üstünü iyi kullandığını söylemiştim. Ama bunu ayak içi vuruşları için söyleyemem. Çok gol pozisyonuna girer ama attığından fazlasını kaçırır. Kaleyi karşıya aldığında yakın köşeye vuruş yapmayı tercih eder ve bu da isabetsiz şut olarak geri döner. Bunun için ayak içi vuruşlarını geliştirmesi şart kere şart. Baskı altında kaldığında saçmalayıp top kaybı yapabilir.

TRANSFER DURUMU

Olympiacos ile Haziran 2016’ya kadar sözleşmesi olan Diamantakos’un önü çok açık. 2 sene içinde iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Her Yunan santrfor gibi Dimitris Diamantakos’u da Bundesliga’da izleyebiliriz.

Yazar : İbrahim ÇAM
Twitter : @ibrahimcam_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder