3 Kasım 2014 Pazartesi

RAPOR | Avraam Papadopoulos

PROFİL

Avraam Papadopoulos, 3 Aralık 1984’te Avustralya’nın Melbourne şehrinde dünyaya geldi.  Futbola ilk başladığında forvet ve orta sahada oynayan Avraam, yaşı geçtikçe  savunma oyuncusuna evrildi. Alt yapı eğitimini  Kuzey Yunanistan’da yer alan Chadliki Yarımadası takımı Digenis Lakkoma Futbol Kulübü’nde aldı. 2002 yılında Aris’e transfer olup ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.  İlk senesini U-20 takımında geçirdi. 2003-04 sezonundan 2007-08 sezonuna kadar Aris’in vazgeçilmez oyuncusu oldu. Aris forması altında başta  lig ve kupa olmak üzere, eski adıyla UEFA Kupasında da forma giydi. 2007-08 sezonunda eski Beşiktaşlı Ronaldo Guiaro ile iyi bir ikili olan Avraam Papadopoulos, UEFA Kupası’nda iyi maçlar çıkardı. İlk Avrupa Kupası golünü Kleanthis Vikelides Stadyumu’nda Real Zaragoza ile karşılaştıkları maçta kafayla ağlara gönderdi. Aris formasını toplamda 95 kez giyip sarı – siyahlı forma altında 14 kez de gol sevinci yaşama başarısını gösterdi.
Avraam Papadopoulos’un 2007-08 zezonunda gösterdiği başarılı performans, Yunan futbolunun iki devi Olympiacos ve Panathinaikos’un dikkatinden kaçmadı. Olympiacos Panathinaikos’a transfer çalımı atıp, Avraam Papadapoulos’u 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı ve 4 yıllık sözleşme imzalattı. Olympiacos ile ilk sezonunda duble yapmayı başardı ve Olympiacos kaptanlığına kadar yükseldi. 4 yıl sonunda 1 yıl daha sözleşmesini uzattı. Olympiacos kariyeri toplam 5 yıl süren Avraam Papadopoulos, bu 5 yıl içinde 4  Yunanistan Süper Ligi ve 3 kere de Yunanistan Kupası şampiyonluğu yaşadı. Olympiacos’un 40. şampiyonluğunu kutladığı 2012-13 sezonunda sezonun son golünü atmayı başardı. Olympiacos formasını toplamda 174 kez giydi. 6 gol atıp, 2 de asist yaptı.
Ayrıca Avraam Papadopoulos, Yunanistan U-21 takımında 9 kez forma giydi. 1 Şubat 2008’de Otto Rehhagel tarafından Milli Takım Aday Kadrosuna çağrıldı. İlk milli maçına 5 Şubat 2008’de Çek Cumhuriyeti ile oynadıkları maçta çıktı. Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupasında 3 maçta oynadı ama takım olarak gruptan çıkamadılar.
2012 Avrupa Şampiyonasında Yunanistan defansının bel kemiği olarak dikkat çekecekti ama Polonya ile oynadıkları açılış maçında dizinden sakatlandı ve 8 ay sahalardan uzak kaldı.2014 DK elemelerinde Bosna – Hersek’e 3-1 kaybettikleri maçın kadrosunda yer aldı. Fernando Santos tarafından Brezilya’ya götürülmedi.

900070

GÜÇLÜ YÖNLERİ

Hepimizin bildiği gibi Yunanlar hem basketbolda hem de futbolda kusursuz savunma yapma konusunda bir istikrara sahipler. 2004 Avrupa Şampiyonasında bunu net bir şekilde gördük. Kusursuz defans yapan ve yakaladığı pozisyonları affetmeyen Yunanistan, elenmenin favorisi olduğu turnuvada Avrupa’nın en büyüğü olmuştu. Genel bir ifade ile söylersek Yunan sporcular olabildiğince güçlü, ayağı yere sağlam basan, kararlı, disiplinli ve tabi ki de agresiftirler. Avraam Papadopoulos’ta bu özelliklerin hepsi mevcut. Agresif oluşunun meyvesini  ikili mücadeleye girmekten kaçınmayarak gösterir. 1.84’lük boyu ile hava topu hakimiyeti yüksektir. İyi pozisyon alır. Ayağı top yapar, geriden oyun kurar.

ZAYIF YÖNLERİ

Avraam Papadopoulos tam bir profesyonel futbolcu olmasına rağmen onunda belli zayıf yönleri var. Baskı yemesine karşın 3 kişi arasına dalıp top kaybı yapabilir. Agresifliğini abartıp kolay kart görebilir. Geçirdiği diz sakatlığı nedeniyle bazı pozisyonlarda ağır kaldığı olur.

TRANSFER DURUMU

Trabzonspor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Avraam Papadopoulos sözleşmesini tamamladıktan sonra ülkesine dönebilir. Ya da Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin yolunu tutabilir.

Yazar : İbrahim ÇAM
Twitter :  @ibrahimcam_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder