7 Mart 2015 Cumartesi

RAPOR | Panagiotis Vlachodimos


PROFİL :
Panagiotis Vlachodimos, Fransa Ligue 2’de kiralık olarak Nimes Olympique forması giyiyor.  12 Ekim 1991 tarihinde Stutgart'ta dünyaya gelen Panagiotis, doğduğu ve büyüdüğü şehrin takımında futbola başladı. 10 yaşında Stuttgart Akademisi’ne ilk adımını attı ve 19 yaşına kadar Stuttgart altyapısında forma giydi. Daha sonra Almanya 3.ligde Stuttgart II formasıyla profesyonel kariyerine başladı. Stuttgart’ta yeterli beğeniyi toplayamayan Vlachodimos, Skoda Xanthi ile Yunanistan Süper Lig macerasına başladı. Xanthi’de ilk sezonunda 28 maçta görev aldı ve 3 gol 3 asistlik performans gösterdi. İstatistik olarak yeterli gözükmese de oyun tarzı ile dikkatleri üzerine çekti ve ligin en başarılı ekibi Olympiacos ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.  2’si Avrupa Ligi’nde olmak üzere Pire ekibi ile toplamda 19 maça çıkan Vlachodimos, 2 gol 2 asist ile sezonu Süper Lig şampiyonu olarak kapattı. Vlachodimos, 2013-14 sezonunun başında Olympiacos tarafından yarım sezonluğuna Augsburg’a kiralandı ancak sadece 1 maçta görev aldı. 4 aylık Almanya macerasının ardından Süper Lig ekiplerinden Platanias’a kiralandı ve 5 gol 1 asistlik performansıyla Hanya ekibinin kümede kalmasında önemli rol oynadı. Vlachodimos, Yaz döneminde Michel’in gözüne giremedi ve 3.kiralık sezonu için Girit ekibi Ergotelis’in yolunu tuttu. Ergotelis ile 4 maça çıktı ancak ciddi bir sakatlık sonucu 2 ay sahalardan uzak kaldı. Vlachodimos, Geçtiğimiz Ocak ayında Ligue 2 ekibi Nimes Olympique’e kiralandı. 3 maçta forma giydi ancak henüz hanesine gol veya asist yazdıramadı.

TARZ :
Sol ve sağ açıkta oynayabilen Panagiotis Vlachodimos’un tarzını hergangi bir futbolcuya benzetemesem de, kendisi Cristiano Ronaldo’yu idol olarak gördüğünü söylemiş. Ona benzemeye çalışmıyor desek yalan olur.



GÜÇLÜ YÖNLERİ :
Kolay adam eksiltebilen ve uzun bacakları sayesinde açık alanda etkili olan bir oyuncu Vlachodimos. Çaprazlardan etkili ve sert şutlar çekerek rakip kaleyi yoklar. İki kanatta da oynayabiliyor olması onu daha yönlü bir oyuncu kılıyor, ancak sol kanatta daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Etkili dribblingi ile çizgiye inip yerden ve sert ortalar açarak defansı hataya zorlayabiliyor.

ZAYIF YÖNLERİ :
Geri dönüşlerde epey bir sıkıntısı var.  Oynadığı süre zarfında takımına bolca pozisyon kazandırabilmesine rağmen bencil bir oyuncu olması pozisyonların birçoğunu harcamasına neden oluyor.

NASIL KULLANILABİLİR ?
4-3-3 veya 4-2-3-1 düzeninde sol kanatta tamamen hücuma dönük tarzıyla takımına yararlı olabilir.

TRANSFER DURUMU :
Kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve Olympiacos'a geri dönecek. Şuanda Ligue 2’de kiralık olarak oynaması onun kendini gösterebilmesi için büyük bir fırsat. Kalitesini ispatlarsa Bundesliga ve Ligue 1 takımları kapısını çalabilir.

EKSTRA :





Yazar : Ata Yüzbaşıoğlu
@atayuzbasioglu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder