27 Haziran 2015 Cumartesi

Kulübe bağlılığın en güzel örneklerinden: Bozidar Tadic!


Bu okuyacağınız yazı ne bir oyuncu raporu, ne bir maç panoraması, ne de bir takım analizi. Bugün Beta Ethniki (2.lig)’ye yükselen Panserraikos’un emektar oyuncusu Bozidar Tadic’in kulübüne bağlılık öyküsünü sizlerle paylaşacağım. Keyifli okumalar.

Bozidar Tadic, 14 Temmuz 1983’te o zamanlarda Yugoslavya’ya bağlı olan Loznica kentinde dünyaya geldi. Futbola da doğduğu ve büyüdüğü kentin takımı olan FK Loznica’da başladı. ‘Müthiş sol ayağı’ ve oyun zekası ile dikkatlerden kaçmadı ve FK Loznica’nın ardından ilk transferini gerçekleştirerek bir başka Sırp ekibi Mladi Obilic’in yolunu tuttu. 10 numaranın yanı sıra sol kanatta da görev alabilen Tadic, 3 sezon Mladi Obilic formasını terletmesinin ardından o dönem Beta Ethniki’de mücadele eden Yunan ekibi Panserraikos’a transfer oldu.







Bozidar Tadic, Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren Serres ekibi Panserraikos’un gözde ismi oldu. Yabancı bir oyuncu olduğu için de beklentiler büyüktü. Takım, ilk sezon Süper Lig’e çıkamadı ve Tadic’in performansı beklentilerin altında kaldı. Sırp solak, 29 maçta 2 gol 4 asist ile sezonu tamamladı. Bir sonraki sezon Tadic önderliğindeki Panserraikos Süper Lig’e yükseldi ve Sırp oyuncu 5 gol 10 asistlik performansıyla Serres ekibinin yükselmesinde başrol oynadı.

Tadic, Süper Lig’deki ilk sezonunda talihsiz bir sakatlığın kurbanı gitti ve Serres ekibi yükseldiği sezon küme düştü. Bozidar Tadic ise sadece 15 maçta forma giyebildi ve sadece 2 gol attı.



2009-10 sezonunda PAOK’tan o dönemin genç yeteneği Stefanos Athanasiadis’i kiralayan Panserraikos, Tadic’in de Athanasiadis ile iyi bir uyum yakalamasıyla tekrar Süper Lig’e yükseldi. Tadic, sadece 2 kez ağları havalandırsa da 9 asistle önemli bir katkı yaptı. 

Süper Lig’e yükselen Serres ekibi Panserraikos ile sözleşmesini uzatan Bozidar Tadic, kulüp ile 5. sezonuna başlayacaktı. Taraftarın sevgilisi haline gelen ve güveni aşılayan Tadic, sezona çok kötü bir giriş yaptı ve şaşırtıcı bir haberle devre arası transfer döneminde kulüple yollarını ayırdığını açıkladı. Bozidar Tadic, Beta Ethniki ekibi OFI ile sözleşme imzaladı. OFI’de de umduğunu bulamayan ve ritmini yakalayamayan Tadic, bir başka Beta Ethniki ekibi Veria ile anlaştı ancak mavi-kırmızılı ekipte de sadece yarım sezon forma giydi. Bozidar Tadic, evine dönme kararı aldı ve Panserraikos ile yeniden sözleşme imzaladı. Serres ekibinde de yarım sezonda forma giydiği 16 maçta 4 gol 8 asistlik performansıyla göz doldurdu.




Sezon sonunda mali sıkıntılar yaşayan Panserraikos, Bozidar Tadic ile de yollarını ayırmak zorunda kaldı. Tadic, 1 sezon Niki Volou ve yarım sezon da Episkopi forması giydikten sonra mali sıkıntılar nedeniyle Gamma Ethniki’ye (3.lig) düşen Panserraikos’a geri döndü.  Bu sezon Tadic’in Serres ekibinde 7. sezonu olacaktı! Takım Süper Lig’de iken de, Beta Ethniki’de iken de, Gamma Ethniki’de iken de Bozidar Tadic takımda yer almıştı! Forma giydiği 14 maçta 7 gol 9 asistlik performans gösteren Tadic, sezon sonu da sözleşmesini 2 yıl uzattı ve gemisini terk etmedi.

Bundan 3 sezon önce Süper Lig’de mücadele eden Panserraikos’un kadrosunda kalan tek isimdi Bozidar Tadic. Hem de yabancı bir oyuncu olmasına rağmen. Takımını eski günlere geri döndürmek isteyen Tadic, bu sezon da 5 gol 7 asist ile oynadı ve Serres ekibini Aris’in önünde şampiyon yaparak Beta Ethniki’ye çıkardı.

Bozidar Tadic, bir sezon daha Beta Ethniki’de kırmızı-beyazlıların formasını terletecek ve Serres’te 9. sezonuna giriş yapacak!


Yazar: Ata Yüzbaşıoğlu
Twitter: @atayuzbasioglu